lördag 22 februari 2014

Besök i Eksjö Bokhandel

Det finns bokhandlare och det finns bokhandlare. En som sticker ut ligger i den lilla småländska staden Eksjö. Dess historia är lång och den har överlevt flera dödsstötar. Nu har den hamnat i varsamma händer och får fortsätta att vara bokhandel, en riktig bokhandel.
Eksjö Bokhandel har böcker som passion. Och det märks! Ägaren Malin Alfredsson utstrålar glädje och framtidstro. Galna idéer och genomförbara arrangemang tävlar om att få lämna hennes kreativa själ och ta plats i verkligheten. Tillsammans med sina medarbetare gör hon det omöjliga möjligt.

Pia till vänster och Anna till höger.

Också Pia Printz och Anna Levahn från Printz Publishing ägnar sig åt att skapa det som borde vara en utopi. I torsdags besökte de Eksjö Bokhandel och berättade en framgångssaga som heter duga.Tänk att Pia Printz köpte rättigheterna till boken "En dag" av David Nicholls för en sportstyver. Och sedan började en lavin att rulla.
De kan med rätta just nu kalla sig för Sveriges snabbast växande förlag. De har på en månad ökat sin personalstyrka med 50%.

I Printz stall finns flera goda författare, som närmar sig stjärnorna. Vad sägs till exempel om om Jojo Moyes, Allison Pearson och Lisa Jewell. Och många fler.
Sloganen "Intelligent underhållning" tycks genomsyra deras utgivning och jag lovar att de kommer att överraska många gånger om.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar