söndag 18 augusti 2013

"Svekets offer" i en smakebit på søndagDet regnar och det regnar. Ett riktigt läs- och surfväder, vilket kan vara skönt så här emellanåt. Läser "Svekets offer" av Set Mattsson. Och vad kan väl passa bättre än att dela med mig i  en smakebit på søndag.
Set Mattsson debuterade våren 2012 med kriminalromanen "Ondskans pris". Denna har jag ännu inte läst, men däremot så är jag mitt uppe i den pur färska "Svekets offer". Redan från första raden dras läsaren med i ett härligt tempo i efterkrigstidens Malmö. Ett mord begås, som kommer att få betydelse för långt fler människor än vad som anas i inledningen.
Min smakbit är hämtad från andra kapitlet sidan 14.
"En frän krutdoft stack i näsan och hans hand skakade när han satte den varma pistolpipan försiktigt mot tinningen, andades djupt och tryckte av. Ett svagt klick. Det var allt. Tre patroner. Det skulle ha räckt."
Jag återkommer till denna bok med en mer täckande beskrivning och recension när jag läst klart. Men redan nu kan jag avslöja att den har slagit an en sträng i mitt inre. Och detta trots att den är en kriminalroman.

14 kommentarer:

 1. Låter inte dumt. Och vad skönt med en deckare som utspelar sig förr i tiden istället för att ha en massa långsökta kopplingar dit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så tänker jag också. Och polisen får klara sig utan internet :).

   Radera
 2. Spännande smakebit! Tack för lästips!
  /Caroline - Bland böcker (www.blandbocker.blogg.se)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är verkligen spännande och annorlunda.

   Radera
 3. Det er så mange krimbøker jeg gjerne skulle ha lest! Akkurat nå ligger det en 15 stykker på nattbordet mitt så jeg burde absolutt ikke få lyst på flere! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böcker tycks vi aldrig kunna få för många av.

   Radera
 4. Nettet mitt forsvant, så jeg prøver på å skrive igjen:) Spennende bok! Liker krim og den hørtes ut som den hadde en veldig spennende handling i en spennende tid:) Takk for smakebit og ha en herlig søndag videre!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är verkligen bra. Och jag har "Ondskans pris" att se fram emot.

   Radera
 5. Spännande med efterkrigstidens Malmö. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att det är extra spännande om man känner till staden.

   Radera
 6. Du bör även läsa Ondskans pris. Den är lika bra tycker jag

  Jarl Bokparet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tänkt att göra det. Då vet jag att jag har något att se fram emot.

   Radera
 7. Da har jeg besøkt Goodreads og lagt til Set Mattsson første bok i min ønskeliste. Denne smakebiten og dine ord ga meg lyst til å forsøke meg på en av forfatterens bøker en vakker dag :)

  Tusen takk for at du delte smakebiten med oss, Ewa. Den er både illevarslende og dramatisk syntes jeg, helt klart noe som gjør meg nysgjerrig selv om jeg ikke leser veldig mye krim(selv om jeg liker det).

  Ta gjerne turen innom smakebitposten min igjen og gi din stemme til en smakebit du likte. Vinneren får heder og ære på søndag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska jag absolut göra. Tycker att en smakebit på en söndag är kul - återkommer gärna.

   Radera