söndag 9 mars 2014

Bakom slottets dörrar i en smakebit på søndag


På söndagarna delar vi smakbitar med varandra och startskottet ligger som vanligt hos bloggen Flukten fra virkeligheten.
Våren har kommit och det är för tidigt, alldeles för tidigt. Varje dag väntar jag på bakslaget och det är ju dumt. Bättre att njuta!


Vad är egentligen bra eller dålig litteratur? Svaret på den frågan tror jag är väldigt individuell. Böcker utgivna av Harlequin står väl i allmänhet inte så högt, men jag läser vissa av dem med god behållning. Då framför allt böcker ur den historiska genren.


Därför väljer jag att bjuda på en smakbit ur Bakom slottets dörrar av Tori Philips utgiven på Harlequin.

"Alicia stirrade på brevet och tog ett stadigt tag om armstöden. Även om hon inte kunde läsa orden upp och ner kände hon igen den kraftiga handstilen. Hon rörde vid det lilla knytet med pappersbitar som fortfarande fanns i ärmen och undrade om det möjligen kunde vara Thomas som hade skrivit breven till henne. Förnuftet sa henne att det inte kunde vara så."


Egentligen är det total stiltje vad det gäller läsning hos mig. Under den här våren skriver jag och då får läsandet stå tillbaka. Men jag kan nog inte hålla mig länge till. Har börjat snegla åt mina högar med olästa böcker.

24 kommentarer:

 1. Det kan vara så att Harlequin har ett oförtjänt dåligt rykte, men jag har fått för mig att det är väldigt mycket romantik i dem. På tok för mycket för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, en del böcker är lite väl sockersöta.

   Radera
 2. Jeg har mange "guilty pleasures" og leser dem uten å skamme meg av den grunn. Det viktigste er vel at man leser og får en god opplevelse! Flott smakebit :)

  SvaraRadera
 3. Enig med Anette. Vi kan lese hva vi vil, og vurdere bøkene sjøl. Jeg leser ofte bøker som har fått dårlig kritikk, blir ekstra nysgjerrig da. Ha en fin søndag,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det. Ibland är den skönt att bara läsa och drömma sig bort.

   Radera
 4. Jag bryr mig inte så mycket om vad andra anser om det jag läser. Bara man gillar det själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut viktigast att man gillar vad man läser.

   Radera
 5. Stiller meg bak det som Anette over her sier, jeg "gruer" meg ikke for å lese noe som kanskje andre ikke liker, det viktigste er jo at jeg får en god lesestund og andre får mene det de vil. Tusen takk for smakebiten:-) P.s. Fin Header du har fått deg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Äntligen har jag fått till en header som jag gillar.

   Radera
 6. Det där lät faktiskt som en bok för mig!

  SvaraRadera
 7. Tycker också att det är viktigt att läsa det man gillar. Jag läste Harlequin när jag var yngre och gillade det.Tack för smakbiten. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. All Harlequins utgivning gillar jag inte. Men det finns inte något förlag, vars hela utgivning passar mig :).

   Radera
 8. Låter inte som en bok för mig, men jag känner igen mig i din inledande text om våren, så gör jag med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre att njuta, eller hur :)?

   Radera
 9. Tack för smakebiten! Har inte läst några Harlequin, men jag vet att de ger ut massor av eböcker. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, deras e-böcker har jag inte koll på.

   Radera
 10. Harlequin har både gett ut en del bra och en del fruktansvärt dåligt, men jag kan ändå inte låta bli att jag plockar hem titlar med jämna mellanrum :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utgivningen är rysligt ojämn när man ser till kvalitén.

   Radera
 11. Men det var nog han! :) Tack för smakebiten.

  SvaraRadera
 12. Jeg tror også det vil være svært individuelt hva man mener er bra eller dårlig litteratur. Harlequin har jeg ikke lest, så der kan jeg ikke uttale meg, men coveret er fint da :)

  SvaraRadera