fredag 1 mars 2013

En idrottares memoarer - veckans bokbloggsjerka

Eftersom jag älskar att läsa och jag läser blandad kompott kunde jag inte först riktigt komma på vilken genre som jag helst inte läser, men som jag skulle vilja läsa.
Men så slog det mig plötsligt! Memoarer är inte något jag direkt längtar efter och avstår speciellt gärna från att läsa om idrottande människor på elitnivå. Exempel på tämligen nyutkomna sådana böcker är Patrik Sjöbergs och Zlatans liv sammanfattade mellan två pärmar.
Vad kan nu denna ovilja grunda sig i? Eller kanske heter det på? Till att börja med så tillhör jag en minoritet av befolkningen som absolut inte är beroende av att följa några som helst idrottsevenemang, varken i reality, på TV eller i radio. Visst kan jag titta någon enstaka gång om det är något verkligt stort på gång, men för det mesta avstår jag från denna underhållning.
Men om jag nu läste dessa böcker skulle jag få möta en helt ny värld och förmodligen få förståelse för vad det är som driver dessa människor att göra sitt yttersta för att nå högt uppsatta mål. Intressanta tankar som rörde sig bakom mitt pannben då jag tog tag i veckans fråga i bokbloggsjerkan.

4 kommentarer:

 1. Zlatans bok har jag läst och älskade. Patrik Sjöbergs står här och väntar :)

  SvaraRadera
 2. Nåja, jag har inte sagt att jag inte ska försöka någon dag.

  SvaraRadera
 3. Jag har heller inte lockats av biografier som idrottare (eller spökskrivare) skrivit. Möjligen kommer Zlatans biografi att ändra på det, där finns ju en historia att berätta. Men jag ser så grymt lite på sport så det kanske är därför...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att jag inte är ensam...

   Radera