lördag 23 mars 2013

Bokbloggsjerkan igång igen!

Veckans fråga är: 
Kan du ge exempel på en hyllad bok som du avskydde eller som du inte alls förstod dig på?

Omedelbart kom jag att tänka på Stieg Larssons bok "Män som hatar kvinnor". Första tanken när den här boken kom var att jag inte gillar deckare. Ser gärna en eller annan på TV, men läsa, nej tack.

Stieg Larsson
Till saken hör att jag lever ihop med en man som fullkomligt slukar deckare, främst av svenska författare men även av andra nationaliteter. Han talade sig varm för denna redan från första stund. En kväll satte han den i min hand och jag orkade väl igenom de första femtio sidorna. Segt, ointressant och sååå tråkigt. Jag kunde inte riktigt förklara varför och min man pressade mig hela tiden. Du måste tycka något!

Till sist blev jag sur och bestämde mig för att läsa boken. Den gången läste jag och läste och läste. Jag kunde inte sluta. Sättet att bygga intriger fascinerade mig, språket som Stieg använde tilltalade mig och jag blev frälst. Snabbt avverkade jag del två och tre. Filmen har jag sett om och om igen.

Men för den skull har jag inte börjat läsa deckare.


7 kommentarer:

 1. Ja men den tyckte jag om också, vilken tur du fortsatte läsa
  Mia

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig blogg du har, fylld med inlägg om ämnen som varmt intresserar mig. Tack vare jerkan hittade jag hit. Din bok "Kyrkornas hemligheter" måste jag försöka få tag på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Roligt att du gillar bloggen.
   Kyrkornas Hemligheter finns hos internetbokhandlarna.

   Radera
 3. Vissa böcker kräver lite fler sidor. Även om jag själv fastnade i denna direkt från början :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är dumt att ge upp i första taget.

   Radera
 4. Av någon outgrundlig anledning läste jag mitten-boken först, och det var väl inte så genomtänkt. Sedan blev det inte att jag läste den första.

  SvaraRadera