måndag 7 april 2014

Ulrikas bok av Maria Gustavsdotter

Tänk en händelse, som är tämligen banal och som startar en lavin, vars skred bara drar med sig fler och fler allteftersom den rullar på och åren går. Likt en kedja är de länkade vid varandra vare sig de vill eller inte. Ibland bryts kedjan, länkar går av och nya hakas på. Och så fortsätter det...

"Ulrikas bok" är den första i en planerad trilogi. Maria Gustavsdotter har sin vana trogen gjort en gedigen research och det hon berättar känns verkligt sant. Miljön är väl skildrad och det historiska skeendet bekant. I det verkliga och kända har hon placerat in karaktärer, som alla är komna ur hennes fantasi. Hon har gett dem kött och blod, hon har gett dem liv fyllt med erfarenhet och hon låter dem handla utifrån det de är.
Utan att handlingen för den skull blir förutsägbar. Det är gott flyt i boken och det är inte helt lätt att lägga den åt sidan, när vardagliga sysslor pockar på.
Vad var det egentligen de hade gjort, Andreas, Magnus och Ulrika?"Ulrikas bok" gav mig verkligen det som jag förväntade mig - en historisk välskriven roman, spänning och underhållning. Skickligt paketerad och väl levererad.

Läs mer om boken hos Historiska Media.

Köp gärna boken hos Litterturmagazinet Fritz Ståhl eller hos din lokala bokhandlare.

5 kommentarer:

 1. Jag läser inte så mycket historiska romaner längre, men har precis avslutat en som jag köpte för länge sedan, och jag tyckte den var bra. Så jag kanske ska ge fler av dem en chans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du läst serien Släkten utgiven på Historiska Media? Kan rekommendera den. De tre senaste utkomna delarna är bäst.

   Radera
 2. Ulrikas bok ligger och väntar på att läsas. Jag gillar Maria Gustavsdotters sätt att skriva så jag ser fram mot att läsa den

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulrikas bok är nog tusan det bästa hon har gjort hittills av det jag har läst.

   Radera
 3. Den är jag nyfiken på! Jag älskar ju historiska romaner.

  SvaraRadera