tisdag 29 april 2014

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon

Så har jag då slagit ihop ännu en feel goodbok. Och nästa står redan på tur. Verkar som om jag har fastnat i genren. Men jag gillar den. Det ger mig frid och inre harmoni. Säkert vad jag behöver just nu.

"Ensamma hjärtan och hemlösa hundar" är den andra boken jag läst av Lucy Dillon. Och jag gillar hennes lågmälda ton, hennes vardagliga vardag och hennes karaktärer som gärna byter ut ett liv mot ett annat. Jag bryr mig inte så mycket om det förutsägbara utan njuter av enkelheten och lyckliga slut.

Jag har förstått att jag läser böckerna i fel ordning, men de är helt fristående så det spelar ingen större roll.
"Ensamma hjärtan och hemlösa hundar" utspelar sig i en liten stad på den engelska landsbygden. Alla tycks känna alla och hemligheter är till för att delas.
Rachel får ett oväntat arv efter sin moster Dot och istället för ett snabbt uppklarande ställs hela hennes liv på ända. Relationer är inte lätt och Rachel får känna på hur det känns när det blåser. Men hon upptäcker också att bland de nya vännerna finns en djup kamratskap och hon möter en förståelse och ett engagemang hon inte trodde var möjligt. I centrum står ett gäng underbara hundar.Det är precis så här en feel goodroman ska vara. Alla ingredienserna finns där, Dillon har blandat och gett. Resultatet är det förväntade och då blir jag inte besviken. Tur att jag har fler böcker av henne som väntar i att - läsa - högen.

4 kommentarer:

 1. Lucy Dillon är en av mina favoritförfattare, det dåliga är väl att man blir galet sugen på att skaffa hund efter man läst hennes böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft hund, så jag har sett baksidorna också :).

   Radera
 2. Tyckte också att detta var en riktigt bra bok :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En alldeles lagom bok i mitt tycke.

   Radera