torsdag 20 juni 2013

"Min är Skulden"

Helt utan förvarning kom så fortsättningen på "Min är Hämnden" infarandes i min hjärna från ingenstans. Så självklar och så spännande. Detta innebär att jag lägger om rodret efter midsommar och börjar skriva på "Min är Skulden". Nu spräcker jag verkligen mina planer! Vad kommer detta att innebära? Inte en aning, men jag har upptäckt att det är gott att gå på magkänsla - åtminstone för det mesta.

I den här staden kommer en del av fortsättningen att utspelas. Jag kan redan nu avslöja att det är en svensk stad och vi kommer att röra oss på 1500-talets senare hälft. Läsarna kommer att få möta några av karaktärerna från "Min är Hämnden" och framför allt så kommer Jord att ta mycket plats.
Någonstans och på något sätt kommer det i denna bok finnas en koppling till Holavedsbrudarna. För övrigt får dessa pockande damer lugna sig lite, ställa sig i kö och vänta på sin tur. Något som jag misstänker att de inte gillar alls.
Då och då kommer jag att växla spår och skriva "Kyrkornas Hemligheter" del två. Detta är möjligt därför att det är en bok som skiljer sig från det skönlitterära skrivandet och därför kan fungera som hjärnrensare och ren avkoppling.
Nu hoppas jag på god fart, en rimlig deadline och på att min självdisciplin fungerar som den ska. Med dessa ingredienser bör jag landa inom ramen för vad som är möjligt att prestera. 


2 kommentarer:

  1. Nu har jag svarat på din utmaning. Bättre sent än aldrig! :)

    http://www.boktjuven.com/2013/06/utmaning-sommarlasning.html

    SvaraRadera