måndag 18 november 2013

Engelsforstrilogin i fokus

Cirkeln, Eld och Nyckeln är på var mans läppar eller snarare framför var mans ögon. Själv har jag bara hunnit med del ett, men den gav mersmak. Trots detta har Eld och Nyckeln hamnat på min väntelista.


Kanske är det dags att ändra på detta. Ett gott försök från min sida är att delta i utlottningen av ett exemplar av Nyckeln hos Bloggen Boktjuven. Alla har chansen, så häng på du också!

Jag beundrar Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren för deras fantastiska förmåga att hålla så många karaktärer likt bollar i luften. Att hålla koll på alla trådar och inte tappa bort ändarna. Måste erkänna att jag kommer att hålla ett extra öga på detta i de två avslutande delarna. Jag tror att jag har en del att lära här.

Engelsforstrilogin ska jag även studera ur en annan synvinkel - så skapas en hajp. Ett fenomen som jag har förstått har en viss betydelse för hur väl exempelvis en bok tas emot av läsarna. Jan Guillous Arn är ett strålande exempel på detta.


6 kommentarer:

 1. Dröjde till i sommar innan jag satte tänderna i trilogins etta, och tog tag i tvåan i början av hösten. Ser framemot trean :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara jag som är lite sen i vändningarna :).

   Radera
 2. Jag har inte läst någon av dessa böcker och tror faktiskt inte att jag kommer göra det heller... men jag kanske missar något?!
  /Caroline - Bland böcker (www.blandbocker.blogg.se)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någonstans måste vi sätta gränser för vad vi vill läsa och inte vill läsa. Det går ju inte att läsa alla böcker :)

   Radera
 3. Jag kör också utlottning av Nyckeln på min blogg: http://annasbokhorna.blogspot.se/2013/11/utlottning-av-nyckeln.html Passa på att delta där också :)

  SvaraRadera