måndag 16 mars 2015

Tjoho! Läsningen ökar i Sverige!

Vad glad jag blir. Kolla på den här rapporten som Litteraturmagazinet delar med sig av. Det är precis så här det ska vara. Och för oss författare finns det en framtid, vi har fortfarande en mission att fylla.Jag tror också att böcker kommer att läsas i flera olika format.


Nu handlar det inte längre om en bok för alla utan om ett format för alla. Ska jag säga som helst läser böcker på det gamla hederliga sättet. Men jag inser att utan förnyelse kommer boken inte att överleva, så därför applåderar jag alla möjligheter som ges till att läsa.

När jag skrivit klart "Stenhuggarens dotter" och redigerat "Min är hämnden" ska jag läsa en bok i vardera av de format som finns tillgängliga idag. Bara för att göra en egen utvärdering så att jag inte längre bara tror utan faktiskt vet vad jag tycker om de olika läsmöjligheter som står till buds.
2 kommentarer:

  1. För författare är det ju också viktigt att komma ihåg att de olika formaten innebär fler möjligheter att sälja sina böcker. Varje bokmanus blir mer än en produkt. Om man får sin bok utgiven på ett förlag som inte är intresserat av att ge ut e- eller ljudböcker bör man se till att kontraktet inte omfattar de rättigheterna, så att man kan sälja dem till ett annat förlag eller kanske ge ut de utgåvorna av boken själv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alldeles riktigt. Det gäller att tänka till och vara uppmärksam.

      Radera