tisdag 4 november 2014

Fruktans tid av Set Mattsson

Det är med en känsla av saknad som jag läser de sista raderna i "Fruktans tid" av Set Mattsson. Hans böcker trollbinder mig så till den milda grad att jag inte vill att de ska ta slut. Dessutom påstår han att "Fruktans tid" är den avslutande boken om kommissarie Palm. Hur ska jag överleva detta?


Set Mattsson bygger sin historia lågmält men på samma gång pulshöjande på ett sätt som får läsaren att dras med och leva sig in i de olika karaktärernas göranden och låtanden. Jag kan med fog påstå att han kan knepet att skriva  en karaktärsdriven historia. Det är rakt igenom romanens personer som för handlingen framåt. Och han behöver inte heller tillgripa tråkiga transportsträckor för att komma vidare.
Det märks också att Set är noga med researchen och han tycks inte lämna något åt slumpen. Också det som tillhör hans fria fantasi beskrivs på ett sådant sätt att läsaren tar det för sanning.Jag beundrar den jämna och höga nivån som författaren lyckats hålla genom hela trilogin. Sammantaget vill jag påstå att Set Mattsson definitivt tillhör en av de bästa författare jag har läst.


Fruktans tid är utgiven av Historiska Media hösten 2014.


Relaterade inlägg:

4 kommentarer:

  1. Så sugen jag blir på att läsa dessa böcker nu :)

    SvaraRadera
  2. Den känslan känner jag igen! När en både vill veta hur det går men inte vill att det ska ta slut...

    SvaraRadera