tisdag 17 juni 2014

En liten värld av Åsa Hellberg

Nej, jag har inte fastnat i feelgood-träsket. Bara nästan. Nu har jag läst min första bok av Åsa Hellberg och jag kan lova att det inte är den sista.
"En liten värld" bjuder på allt man kan begära i den här genren. Här finns de mogna kvinnorna, vardagen och livet som väntar runt hörnet bara man ger det en puff i rätt riktning. Glada skratt varvas med en klump i halsen. Det tragikomiska lurar bakom hörnet när Elsa väljer att följa efter den tredje personen som bordar Arlanda Express.


Jag ser "En liten värld" som en lightvariant av "Hundraåringen", vilken jag upplevde som rolig men totalt otrolig. Åsa skriver med en gnutta mer sinnesnärvaro och ett försök till att hålla fötterna på jorden. Karaktärerna är udda, men inte verklighetsfrämmande och miljön trovärdig. Att följa Elsa och resten av gänget där de far och flyger runt halva jordklotet är ett rent nöje.

Det är Åsa själv som pryder omslaget tillsammans med en hemlig rödhårig stand in för karaktären Carina. Och det blonda löshåret är hon mäkta stolt över.

Andra bloggar om "En liten värld"

Och här bloggar Åsa Hellberg själv.


4 kommentarer:

  1. Tusen tack, Ewa! Önskar dig en riktigt glad midsommar!

    SvaraRadera
  2. Vissa perioder spenderar man i vissa träsk. Inget fel med det, själv befinner jag mig långa perioder i deckarträsket ;)

    SvaraRadera