onsdag 2 oktober 2013

Tillbaka till "Min är Skulden"

Idag är första dagen på en ny arbetsperiod för "Min är Skulden". Jag har saknat karaktärerna, det erkänner jag villigt. Och jag har saknat 1500-talet även om det är en period som vissa förläggare anser ointressant vad det gäller skönlitteratur. Hur kan den tid då den svenska reformationen pågick som bäst vara ointressant? Det här är en epok då mycket förändrades för alla.

En medeltida kyrkointeriör.


Naturligtvis var  förändringarna spridda över tid och vissa tog tre generationer eller mer innan de var genomförda fullt ut. Men det var en omvälvande tid då Sverige blev alltmer centralstyrt och kungamakten växte sig stark.
I skuggan av religionsstriderna i maktens korridorer pågick vardagen i både slott och koja. Här var födelse och död ständigt närvarande. I detta Sverige söker en ung toskansk kvinna sin morfar. Hon möter sitt eget inre och de demoner som hemsöker släkten. Och kanske möter hon också kärleken?
Nu trycker jag gasen i botten och siktar på en deadline i slutet av året.

Relaterade inlägg:

2 kommentarer:

  1. Jag har också deadline i slutet av året... får se hur det går, haha. Men det låter som en intressant tidsepok att skriva om, tycker jag. Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får hålla tummarna för varandra :).

      Radera