fredag 12 april 2013

Jag jerkar vidare

Fredag har blivit väldigt synonymt med bokbloggsjerkan. Vilka böcker har jag då inte kunnat lägga ifrån mig? Det märkliga är att för min del handlar det om böcker som jag egentligen inte tyckte levde upp till någon högre nivå i det långa loppet. Men just då, när jag läste kunde jag inte lägga dem ifrån mig.

Den första var Grottbjörnens Folk av Jean M Auel. Jag har alltid varit fascinerad av historia och den här fantasifulla storyn åt mig med hull och hår. När den här boken kom ut bodde jag i en stor villa på över 200 kvadrat och det var min tur att städa kolossen medan man och barn roade sig på annat håll. Den dagen blev det inget städat. Så här efteråt vet jag inte riktigt vad det var som fångade mig så, men gissningsvis var det avståndet till en annan tid.

Därefter på god andra plats ligger Da Vinci-koden av Dan Brown. Jag började bläddra i den här boken till morgonkaffet och läste ett par av de korta kapitlen. De var kärnfullt skrivna och jag drogs med på den svindlande resan som gick i väldigt många kilometer i timmen. Då var det här ett nytt sätt att skriva på och jag fängslades av just tekniken som Dan Brown använde. Resultatet blev att jag läste, läste och läste. Och missade så när en egen deadline.


20 kommentarer:

 1. Grottbjörnens och de andra böckerna i serien har stått hemma i bokhyllan hos mina föräldrar i hela mitt liv. Jag har dock aldrig plockat ner dem från hyllan.. kanske får ge dem ett försök. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men tyvärr tappade de allteftersom fortsättningarna kom.

   Radera
 2. Ja, när jag läste Auel då försvann jag ju i min egen lilla grotta för ett tag. Men efter två och en halv böcker var det över tror jag.

  SvaraRadera
 3. Tänk att man aldrig läst Da Vinci-koden.
  Och den finns i bokhyllan
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske dags att prova... Den har sina ljusa sidor.

   Radera
 4. Tack för komplimangen om min blogg. Det gladde mig :)

  SvaraRadera
 5. Da Vinci koden var spännande, men samtidigt så var den så otroligt hajpad så man hade stora förväntningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det som är så trist med vissa böcker, att förväntningarna blir så stora.

   Radera
 6. Jag kan ju egentligen bara hålla med om båda böckerna :)

  SvaraRadera
 7. Jag försökte mig på Grottbjörnens folk en gång, men kom aldrig in i den.

  SvaraRadera
 8. Det är en speciell konst att skriva en bok man inte kan lägga ner och jag tror att det delvis är oberoende från om boken ger en mycket att tänka på efteråt.

  SvaraRadera
 9. Da Vinci-koden hade jag också svårt att lägga ifrån mig när jag läste den

  SvaraRadera
 10. Grottbjörnens folk och resten av serien har jag läst och gillar väldigt mycket. Alla Dan Browns böcker om Robert Langdon är riktiga bladvändare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte Auel tappade mark i efterföljarna. Måste erkänna att jag inte läst den sista delen.

   Radera
 11. :) Grottbjörnens folk, ler igen, det var länge sedan men det var också något jag sträckläste. Tack för påminnelsen! Kan hålla med att seriens läslust avtog-har inte heller läst de sista... och filmen blev jag såå besviken på.

  SvaraRadera
 12. Mitt stora problem med Davincikoden är att den har stått oläst i hyllan i flera år eftersom jag såg filmen först. Vet inte om jag skall läsa den eller gå direkt på Änglar och demoner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oftast tycker jag bäst om att läsa en bok innan jag ser filmen.

   Radera
 13. Helt enig med deg om Jean Auels bøker! De er helt fantastiske :)

  SvaraRadera
 14. Grottbjörnens folk älskade jag, da Vinci koden, däremot, hade jag svårt att läsa klart, gillade den inte alls...

  SvaraRadera