torsdag 2 april 2015

Vägen till dina rötter!

Påsken är här och därmed några härliga lediga dagar för många av oss. Varför inte ägna lite tid åt att söka dina rötter. Släktforskning är en trend som kommit för att stanna. Olika TV-program såsom "Allt för Sverige" och "Vem tror du att du är" lockar miljoner tittare.

Ingen vill längre vara historielös och det är lättare och roligare än någonsin att söka både det nära förflutna och det som är lite mer avlägset.

Släktforskare, utbildare och författare Ewa Johansson Nilsson har gett ut boken "Vägen till dina rötter", handbok i släktforskning.

Ewa vet vad hon skriver om. Hon har släktforskat sedan slutet av 1970-talet. Intresset blev till ett yrke och idag driver hon företaget Aneken.
"Vägen till dina rötter" visar verkligen vägen, den är pedagogiskt upplagd och här hittar såväl nybörjaren som den mer erfarne forskaren massor med guldkorn.
Boken tar utöver ren forskning i olika sorters arkiv och dokument även upp intressant kringfakta såsom gamla tiders mynt, mått och vikt. Vi får också veta mer om konstiga ord och om hur livet kunde te sig förr.
Bilder och bildhantering har ett eget kapitel och likaså de viktiga kartorna.


Gör en utflykt till dina hemtrakter i påskhelgen! Besök din barndoms kyrka och fika på den gamla badplatsen. Frågorna kommer att hopa sig och snart söker du ivrigt efter svaren i arkiv och i verkligheten.

Släktforskning/personforskning är ett av mina stora intressen. Och det är tack vare det intresset som jag idag kan kalla mig författare.

Ewa Johansson Nilssons webbsida: www.aneken.se

Ett tips till: Arkiv Digital har specialerbjudande på sina abonnemang

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar