onsdag 13 januari 2016

Min vardag som författare

Mitt arbete som författare har många nivåer. Det är mycket som pågår samtidigt och en författare bör vara en tusenkonstnär som tycker om att befinna sig mitt i stormens öga och bokstavligen vara beredd att vända kappan efter vinden.
Nu, i början av 2016 ser det ut så här. Men det kan snabbt ändra sig, kanske redan i eftermiddag.

 • Stenhuggarens dotter (historisk roman) kom ut i september 2015 på Historiska Media. Den boken håller jag som bäst på att marknadsför och pratar mig varm om i många sammanhang.
 • Min är hämnden (historisk roman) ligger hos förlag för bedöming. Kan när som helst vara klar för att starta redigering av. I samma sekund lägger jag allt annat åt sidan.
 • Vättergatan fyra (feelgood/historiskt) påbörjades den 2 januari och jag har redan skrivit 20% av boken.
 • Fågeldrottningen (historisk fantasy) som ännu så länge är en synopsis. Mitt reservprojekt om jag behöver fylla en lucka av min arbetstid eller om andan faller på.
 • Min är skulden och Min är försoningen är fortsättning på Min är hämnden och skall färdigställas när jag vet hur det går med den förstnämnda. Min är skulden är klar till 75% medan den sista delen ännu är en synopsis.
 • Trilogin Holavedsbrudar ligger för fäfot, men jag kommer att ta tag i den när jag vet vad som händer med Sigridslegenden (Min är ... -romanerna).
 • Däremellan håller jag föredrag om kyrkoturism - Kyrkornas hemligheter - del ett och två.
 • Och så var det då det här med mina extraknäck ... och kurser i att skriva ... och lite annat.
Skrivandet är mitt huvudsakliga arbete och jag har kommit dit tack vare envishet, envishet och envishet kryddat med en massa socialt mingel och knytande av kontakter.

6 kommentarer:

 1. Wow, det var en imponerande mängd projekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ... men det behövs för att fylla en heltidstjänst som författare.

   Radera
 2. Jo det gäller att vara envis och just precis det behöver man läsa när envisheten känns som om den inte räcker till. Så tack Ewa! Tror jag ska försöka vara envis ett tag till...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Det är alltid för tidigt att ge upp.

   Radera
 3. Härligt att läsa. Trodde det bara var jag som höll igång många skrivprojekt samtidigt! Lycka till med alla böckerna.
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm ... fast ibland är det för många bollar i luften ...

   Radera