tisdag 10 januari 2012

Pensionat Solviken

Den här veckan börjar min roman "Pensionat Solviken" i Hemmets Veckotidning. I hela sex avsnitt får läsarna följa huvudpersonen Gabriella och hennes liv som pensionatsvärdinna i den svenska fjällvärlden. Det är detta jag skriver "for living". Och det är så roligt att skapa helt egna världar och att sedan befolka dem med olika individer, som efter bara några rader börjar leva sitt eget liv. Ni skulle bara veta hur Gabriella, Berit, Petra och alla andra som lever i Hovdalen har påverkat sin egen historia. De formligen skrattade åt min ursprungliga synopsis och jag fick ge mig... "Pensionat Solviken" är verkligen deras egen story.
Nu arbetar jag med texterna till del 1 av "Kyrkornas Hemligheter". Det är en bok om turism, om att upptäcka allt spännande som våra kyrkor och kyrkogårdar kan berätta om vår historia och om hur landet Sverige växte fram. Under de senaste åtta månaderna har jag besökt fler kyrkor än jag tidigare gjort i hela mitt liv, jag har upplevt så otroligt mycket spännande och sett hur små, små händelser kan påverka hela tillvaron. Mer om denna bok och dess efterföljare hittar du här.
Men Holavedsbrudarna då? Jo, de där kvinnorna finns ständigt i mina tankar och pockar på uppmärksamhet och när det väl blir dags kommer skrivande nog mest att likna en framforsande flod. Med andra ord, det kommer att gå undan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar