tisdag 15 mars 2016

Livet som kom emellan

Det är en konst att uppfylla sina drömmar. Jag deltar just nu i en 100-dagarsutmaning som går ut på att man ska skriva något varje dag. Alla deltagare har en dröm om att skriva något. Dikter, noveller, fackböcker eller romaner eller kanske något annat.

Allt eftersom dagarna har gått har den efter den andra fallit bort. Några av dem som är kvar är flitiga skribenter medan andra pratar om livet som hela tiden kommer emellan dem och drömmen. Just det här att livet kommer emellan hör jag ofta och hittills har jag hållit med ... Ja, livet kommer emellan.

Men vad är det som är livet? För mig är det skrivandet och då får inget komma emellan. Visst måste man sköta vardagen, men jag har svårt att tro att det inte skulle finnas tid för det man mest av allt vill göra.

Den som vill skriva, skriver så enkelt är det!


2 kommentarer:

  1. Jag låter hushållet komma i andra hand när jag skriver. Visst, mat till mig och familjen måste fixas, samt lite tvättande emellanåt, men viktigast är skrivandet! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. För mig är skrivandet ett arbete. Tidigare arbetade jag som lärare och undrar vad rektorn skulle sagt om jag kom för sent till lektionerna och skyllde på att livet kom emellan.

      Radera