tisdag 16 september 2014

Gårdarna runt sjön av Birgit Th Sparre

Vad är det som gör en bok eller en serie med böcker till en klassiker? Inte vet jag, men jag tror inte att jag är ensam om att tycka att "Gårdarna runt sjön" av Birgit Th Sparre är en riktig klassiker.
De finns nu i en nyutgåva som e-böcker hos Melker Förlag. Första delen släpptes den sjätte augusti och den andra delen "En gård till salu" kom den tredje september.Författaren själv har ett förflutet som mycket väl skulle kunna lämpa sig att skriva en roman om. Signe Birgit Julia Fredrika föddes den 23 juli 1903 av okända föräldrar. Hon adopterades av Signe och Carl Georg Sparre på Sjöred.
För den som vill veta mer finns en fantastisk bok "Flickan från Ingenstans" skriven av Agneta Tjäder."Gårdarna runt sjön" är en verklighetsflykt på hög nivå. Läsaren blir förflyttad bakåt i tiden och närheten med de mycket speciella människor som i Birgits värld en gång befolkade trakten runt Åsunden är påtaglig. Självklart är detta en klassiker som tål att läsas om igen för oss med några år på nacken och för första gången av alla i den yngre generationen som törstar efter  romance som påminner om spunnet socker. Formatet som är e-bok gör den också extra lättillgänglig och kan njutas på lediga stunder både i väntan på bussen och i kön på ICA.

För den som bara måste uppleva mer finns det även en rundtur mellan gårdarna där historierna utspelar sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar