tisdag 9 september 2014

Evighetsjobb


Jag har en kollega som skriver i hundratio knyck och redigerar ännu fortare. Utöver det håller hon föredrag och odlar sina relationer.
Själv tycker jag att jag sitter fast i manuset "Min är hämnden". Ella Berg har tappat fart och jag vet inte vad det är som som förvandlar min hjärna till tuggummi.


Tidigare i somras skrev jag fyra kapitel på en vecka. De utgör upptakten på något som ska komma sedan. Men farten som jag hade då skulle jag gärna vilja uppleva igen. Visst jag är nöjd när jag har redigerat och skrivit om två kapitel på en vecka, men det tråkiga är att en sådan vecka oftast har föregåtts av en då det inte blev något större resultat att tala om.

Nu misstänker jag att jag helt enkelt är ovillig att komma till slutet. Den oviljan måste stävjas. Det är uppvinden som gäller och nu skickar jag Emanuel till Finland!6 kommentarer:

 1. Hejsan, ramlade in på din blogg av en händelse. Kul att hitta fler skrivande människor. Skriver själv på en bok men har inte gett ut något. Ett tips om det oskrivna slutet. Skriv 4-5 tänkbara slut på olika lappar. blanda och dra en. Börja skriv och försök inrikta dig på det som står på lappen. Det kanske funkar, annars får du byta, blanda eller göra nya slut! Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul idé och roligt att du har hittat till min blogg.

   Radera
 2. Jag är sjukt imponerad av att du håller på att skriva böcker, jag förstår inte hur någon får in det gedigna och tidskrävande arbetet i sitt liv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skriver romaner på helger och kvällar. På dagarna brödskriver jag noveller, följetonger och artiklar. Utöver det extraknäcker jag på en redovisningsbyrå. En författares vardag :)

   Radera
 3. Känner igen mig i att det ibland går undan och ibland inte går alls. Kämpa på :)

  SvaraRadera