onsdag 12 april 2017

Dymmelonsdag

Vi är inne i stilla veckan ... men inte tar vi det lugnare för det. Och idag är det dymmelonsdag. Jag var bara tvungen att googla uttrycket och fick veta det jag egentligen redan visste, men som på något sätt glidit ur minnet.

Dymmelonsdagen var dagen då metallkläpparna i kyrkklockorna skulle bytas ut mot dylika i trä för att ljudet skulle bli mer dämpat.

Tänk om vi alla kunde dämpa oss en aning och stanna upp så här i påsktider. Kanske inte lika mycket för att sörja Jesus på korset och fira hans uppståndelse som för att njuta av livet. Ta tid till eftertanke och umgås med släkt och vänner.

Samt naturligtvis, läsa en god bok. Jag vet att många läser påskkrim, men jag väljer feelgood. Hittade Åsa Hellbergs Sonjas hemlighet oläst i hyllan.

Vad läser du?


8 kommentarer:

 1. Fylld av min läsning idag kan jag inte annat än skriva svar på din fråga :)
  Idag har jag tagit det kroppsligen lugnt och suttit och läst. Men hjärnan har fått jobba :) Först läste jag "Fräls oss från patriarkatet" ur boken "Nåd i realtid" (jobbrelaterat) - mycket befriande feministisk teologi!
  Efter det började jag på "The Gender Knot" av Allan G. Johnson. Väldigt tankeväckande om patriarkatet som system (inte ett han, eller dom).
  Udda läsning? - kanske inte så avkopplande :)
  I lurarna lyssnar jag på John Scalzis "Old man's war" på promenaderna :) Det är avkoppling!
  Önskar dig en fortsatt fin Stilla Vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där var inte att leka med. Ha en fin Påsk du också.

   Radera
 2. Roligt att det finns folk som vet att det är dymmelonsdag ;)
  Jag har just läst klart Konklaven av Robert Harris. En riktigt spännande bok, som jag rekommenderar.
  Nu tänker jag börja läsa Nomadplaneten av Emanuel Blume.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konklaven, ja den hade jag tänkt att läsa. Nomadplaneten har jag inte hört talas om.

   Radera
 3. På nattduksbordet ligger Malin Persson Giolitos bok "Störst av allt" som är läskig, obehaglig och fantastiskt välskriven. Men idag har jag faktiskt tagit det lugnt, just med tanke på att det är påsk. Har ägnat en stor del av dagen åt att titta igenom mina en miljon foton av människor och hundar som dött sedan förra påsken. Ja, det låter väl som en bisarr syssla, men jag tror jag behövde det. Har inte klarat av det förrän nu. En diakonissa i bekantskapskretsen upplyste mig om vilken dag det är idag :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bra dag att använda till eftertanke, lugn och ro.

   Radera
 4. Jag läser Viskande skuggor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner mig lite lockad av den.

   Radera