tisdag 3 september 2013

Kurage att vinka från toppen!

En författare behöver verktyg. Dels för själva skrivandet och dels för att synas. Den krassa verkligheten är den, att syns du inte så finns du inte. Tiden då en författare satt i en maläten tröja i ett krypin under takåsarna är definitivt förbi.


Själv har jag hittat några guldkorn, som ger mig tips, idéer och kurage. Tidningen Skriva blir allt starkare och allt tydligare i sin framtoning. Här finns mycket att hämta för den skrivande människan. Redaktionen bjuder på blandad kompott och däribland fina tips om hur du gör för att utnyttja sociala medier till din fördel.
De har också matiga artiklar om skrivandets konst samt riktigt bra reportage och intervjuer med kända författare, som gärna delar med sig av sina erfarenheter.Litteraturmagazinet är en nättidning med skrivarkurs. En alldeles utmärkt kurs som vänder sig till nybörjaren lika väl som till den etablerade författaren. Och helt utan kostnad dessutom.
Här bloggar kända författare och det vimlar av recensioner, artiklar och reportage.Idag måste även författaren vara en slipad företagare för att kunna slå sig fram. Det räcker inte med att kunna skriva som en gud, du måste gilla att vara i centrum och du måste kunna marknadsföra dig och fatta rätt ekonomiska beslut. Och framför allt du måste våga att ta betalt. Jag vill varmt rekommendera tidningen Driva Eget för alla Sveriges skribenter på alla nivåer.

Sanningen tycks vara den att skillnaden mellan att bli utgiven eller inte kan handla om hur pass driven du är på att hantera sociala medier och din vana vid att framträda i större sammanhang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar