tisdag 9 december 2014

Hårda paket under granen

Det där med julklappar till barnbarnen är inte lätt. De har allting känns det som. Och sedan tycker de att mormor/farmor är så förutsägbar. Det äldsta barnbarnet är löst och vad hon får måste förbli en hemlighet. Misstänker att hon är en flitig läsare av min blogg.

Men de andra tre kommer nog att få bokpaket trots allt. Och nu behöver jag hjälp. Saga, en tjej på 5 år med rikt ordförråd och som har börjat knäcka läskoden. Hennes bror Casper 7 år har inte riktigt förstått det här med att det kan finnas något spännande mellan två pärmar. Albin är också 7. Han har mycket spring i benen och otåligheten kryper liksom utanpå kroppen. Böcker är helt okej, men de måste snabbt visa sina höga kvalitet annars är det kört.

Till min stora glädje upptäckte jag att Boktjuven just den här veckan bloggar om böcker 6 - 9 år. Hoppas på några heta tips där.


4 kommentarer:

 1. Sorry, inga fräscha tips, mina barn har lämnat den tiden bakom sig. Men jag vet att de gillade LasseMajas detektivbyrå när de var mindre, och det finns massor av dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. LasseMajas detektivbyrå är fortfarande poppis. Finns visst på film också.

   Radera
 2. som tur så älskar barnbarnen när vi läser tillsammans ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. P.S.
   jag har tips som de inte har hunnit läsa :)

   Radera