tisdag 25 juni 2019

Mitt förhållande till tid

Så länge jag kan minnas har tiden gäckat mig. Eller jag har låtit mig vilseföras. Lyssnade på ett teveinslag där Bodil Jönsson intervjuades härom morgonen. För många år sedan läste jag hennes Tio tankar om tid och blev imponerad över hennes avslappnade attityd till sekunderna som tickade iväg. Det var då jag lärde mig och tog till mig begreppet ställtid.

I en avlägsen forntid beundrade jag människor med fulla agendor. Det var en av mina största drömmar att se hur jag fyllde dag efter dag med viktiga möten och göromål. Som många av er vet är det farligt att önska sig saker. Risken finns att önskningarna går i uppfyllelse. Så var det för mig. Sida upp och sida ner. Jag fick använda överstrykningspennor och vanliga färgpennor för att hålla isär alla mina åtaganden. Hemskt! Tack och lov förstod jag att det inte var friskt och kunde lösgöra mig från oket innan det var försent.

Nu har Bodil kommit med en ny bok, Gott om tid. I intervjun säger hon att det alltid kommer ny tid till oss. Så underbart det låter och jag vet att hon har rätt. Tidsbrist är ett hjärnspöke uppfunnit av oss västerlänningar.

Så i morgon åker jag på roadtrip ... för hela tiden droppar det in nya sekunder för mig att använda ...

4 kommentarer:

 1. Om tiden inte finns:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/06/om-tiden-inte-finns-tankar-om-den-nya.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där inlägget tog begreppet tid till en annan nivå. Intressant.

   Radera
 2. intressant tema du valt, du kan ditt ämne:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/07/blott-en-begravning-av-ewa-klingberg.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! En begravningsmässa skulle jag gärna vilja besöka. Får väl försöka nästla mig in.

   Radera