måndag 5 januari 2015

Äntligen ...

För bara några veckor sedan såg jag fram emot de stundande helgerna, god mat, julklappar och samvaro med släkt och vänner. Och hur skönt är det inte när det nästan är över. Vardagen bankar på dörren och snart åker julpyntet ner i askar och lådor. Jag längtar efter att köpa den första buketten med tulpaner. Min egen regel är att dessa underbara blommor inte får komma genom dörren förrän julen är bortstädad.

Igår åt jag säsongens första semla. Jag gillar semlor, men inte vilka vetebullar med grädde som helst. De ska vara gjorda med finess och kärlek. Som denna skapelse som jag inmundigade på Frenillas Bod i Skirö strax öster om Vetlanda.


Semlor ska bakas med kärlek och fyllningen ska vara tillverkad från grunden. Fusk accepteras inte! Var jag äter nästa semla återkommer jag till.

Hur gick det då med läsningen? Jo tack, "Blodbokens tid" är avslutad och recensionen dyker upp endera dagen. Och läsning på gång kommer jag att ha hela året, men i vilken omfattning det återstår att se.

Välkomna till ett nytt gott bloggår!

2 kommentarer:

  1. Jag håller så mycket med dig om hur semlor ska vara. Samma sak med tulpaninköp. Själv har jag inte träffat på någon lämplig semla än, men det är ju gott om tid. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Semlesäsongen är lång nuförtiden.

      Radera