söndag 5 januari 2014

Vägen mot Bålberget i en smakebit på søndag


Oh, vad roligt! En Smakebit på Søndag är tillbaka. Här bjuder vi varandra på delikatesser ur olika böcker och spindeln i nätet är som vanligt bloggen Flukten fra Virkeligheten.
Så här i början av 2014 har jag äntligen börjat läsa Vägen mot Bålberget av Therése Söderlind. Den boken stod på min sommarläsningslista 2013. Men bättre sent än aldrig. Handlingen finns i en bra sammanfattning här. Jag ska precis börja läsa kapitel tre i den del av boken som kallas Malin. Från detta kapitel hämtar jag dagens smakbit."Välvt tak av sten. I mitten kan man stå utan att huvudduken sveper emot. Nära dörren en öppning rätt upp för rök från elden vi håller vid liv.
Jordgolv. Märken där tunnor stått. Märken där de rullats bort. Så småningom granris mot kylan och sedan halmsäckar mot fukten.
Över tretti kvinnor, den yngsta av oss arton år, den äldsta en bit över sjutti. Vi sitter i källaren till gästgiveriet, i det som vanligtvis är matkällare.

Jag hade stora förväntningar på just den här romanen. Och jag måste erkänna att jag är lite besviken, men det känns som om historien kommer att ta fart nu. Jag återkommer med en fyllig recension när jag har läst klart.

God fortsättning på det nya året!

19 kommentarer:

 1. Jag tyckte väldigt mycket om hennes Norrlands svårmod så jag köpte Vägen mot Bålberget för bara ett litet tag sedan. Tyvärr kommer det nog att dröja innan jag läser den, men u står den här i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer nog att läsa Norrlands svårmod också. Om inte annat för se hur hennes debutroman är.

   Radera
 2. Denne virker interessant, men hvordan den er skrevet betyr jo mye. Håper den tar seg opp da.:)

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Ja, häxprocesser är alltid spännande.

   Radera
 4. Jag älskade den här boken, den blev den bästa boken 2013 för mig, men jag har förstått att en del tycker den delvis är seg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte skaffat mig någon slutlig åsikt än. En tredjedel in i boken tycker jag att den har blivit bättre.

   Radera
 5. Den här är jag väldigt nyfiken på och det känns som om jag borde läsa den i framtiden. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, läsvärd är den i vilket fall.

   Radera
 6. Håper den blir bedre etterhvert:)
  Takk for smakebiten!

  SvaraRadera
 7. Det här är en författare som jag har funderat på att läsa. Få se om det kan bli av någon gång. Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart läsvärd, även om den kanske inte är en fullpoängare :).

   Radera
 8. Det här är en författare som jag har funderat på att läsa. Få se om det kan bli av någon gång. Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 9. Den här har man ju hört mycket gott om... kanske man skulle prova. Fast det låter ju inte bra att du blev besviken...
  /Caroline - Bland böcker (www.blandbocker.blogg.se)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag hade högt ställda förväntningar och jag är ju inte klar än, Men någon bladvändare är det inte, i varje fall inte för mig.

   Radera
 10. Håper boken tar seg opp etter hvert, for det virker som en spennende historie :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själva storyn är riktigt bra, men jag tycker att den kanske skulle behandlats lite annorlunda.

   Radera