måndag 3 november 2014

Önska kostar ingenting

Livet är verkligen bra märkligt. Under många år närde jag en hemlig dröm om att få skriva en del i serien Släkten som ges ut hos Historiska Media. Nu gör jag det!
En annan hemlig dröm var att få vara med i något av de större TV-kanalernas morgonprogram. Nu har jag varit det också och det gav till och med mersmak.
Redan klockan 7.20 blev jag och fotograf Hanna Åhman upplockade av en taxi utanför hotellet. Fem minuter senare klev vi ur framför TV4-huset. Efter att ha blivit avprickade av två vänliga securitasvakter lotsades vi in bakom glasdörrarna. Jag hamnade i sminket och Hanna i frukostrummet.

Vilken lyx att se mitt glåmiga och morgontrötta ansikte så sakteliga förvandlas. Sakteliga är fel ord, den här sminkösen kunde sin sak och strax satt även jag i frukostrummet med en rykande kopp kaffe framför mig.

Snart var både jag och Hanna inbegripna i samtal med alla andra som också åt frukost och väntade på att det skulle bli deras tur. När jag sedan blev "uppropad" tillsammans med Sonja Holmedal som också deltog i inslaget kändes det nästan som hos tandläkaren.

Nåja, TV-studion hade få likheter med en tandläkarmottagning. Allt var mycket mindre än vad jag föreställt mig och så lugnt. Det var inte värre än vad det skulle varit att slå sig ner vid köksbordet hemma hos Hasse Aro.

De fina bilderna som visades i inslaget är tagna av min mästerfotograf Hanna Åhman. Mer ur hennes produktion finns här.

Vill ni veta en hemlighet till? Jag vill gärna sommarprata i P1 också.2 kommentarer:

  1. Så roligt att flera av dina drömmar har gått i uppfyllelse! Det blir nog sommarprat också ska du se.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja, vem vet ... Nu vet jag ju att plötsligt händer det :)

      Radera